2010. március 7., vasárnap

Energiamegtakarítás

Az elmúlt években drasztikusan megemelkedtek az energiaárak, melyek jórészt a fosszilis energiahordozók készleteinek rohamos csökkenésére vezethetők vissza. Az energiamegtakarítás már nem csupán a nagyobb intézményeket érinti, hanem a lakosság egészét is.

Energiamegtakarítás beruházásának mértéke

A legjobb megoldás természetesen, a tiszta energia hasznosítása, akár napkollektor, akár hőszivattyú által, ám ezek a megoldások igen kevés embernek állnak rendelkezésére jelenleg.

Az energiamegtakarítás, annak mértékétől függően, beruházásokat igényel, ám kevesen vannak azzal tisztában, hogy a megfelelő festék alkalmazásával is tehetünk valamit. Természetesen, a megtakarítás mértéke nem vetekedhet egy napkollektoréval, de a befektetés mértéke is jóval alacsonyabb, így a nehéz helyzetben lévő emberek is képesek tenni annak érdekében, hogy fűtés számlájuk jóval alacsonyabb legyen.

Energiamegtakarítás és a környezetvédelem

Az energiamegtakarítás nem csupán költségkímélő, de környezetünkre is roppant jó hatással van. Minél jobban szigetelt egy lakóhelyiség, akár hőszigetelő festék által, annál kevesebb energiára van szükség annak fűtéséhez, illetve hűtéséhez.

A kevesebb energiafelhasználás, kevesebb szennyező anyagot jelent, mely kibocsátásra kerül a környezetünkbe. Nem csupán több millió forintos befektetéssel, mely lehet akár egy hőszivattyú, érhetünk el valós sikereket ezen a téren. Mindig lehet valamit tenni, olykor elég hozzá egy nagyszerű kísérleti eredmény, mely egy hőszigetelő festék formájában nyújt megoldást számunkra.

Energiamegtakarítás és a fűtés számla

Az épületek külső és belső átfestése hőszigetelő Protektor festékkel, akár 30-40%-os enerigamegtakarítást is jelenthet a fűtésszámlában. A kültéri festék hővisszaverő hatása igen jelentős, így nyáron a klíma használata is minimálisra csökkenthető.

Ebből adódóan a hőszigetelő festék egész évben kihasználható a fűtés és hűtés számlák visszaszorítására.

Nem utolsó sorban, a klíma használatából adódó negatív egészségi hatások is elkerülhetők, amennyiben természetesen, kül- és beltéri festék segítségével akadályozzuk meg a hőcserélődést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése