2010. március 7., vasárnap

Favédelem

Favédelem

A favédelem nagyon fontos a kültéri fafelületek szempontjából. Akár kerítésről, akár más fafelületről legyen szó, a fa sok veszélynek van kitéve.

Mi ellen kell favédelem?

A favédelem elsődleges célja, hogy megóvja a fa szerkezetét a roncsolódástól, melyet okozhatnak az időjárási elemek, valamint a paraziták, olykor a kettő igen hatékonyan segíti elő egymást.

Amikor a fában repedések jönnek létre, a nedvesség igen könnyen bejut a fa belső szerkezetébe, így szerkezetileg tönkreteheti azt, valamint a nedves környezet által a gombafélék birtokukba vehetik a fából készült tárgyakat.

Favédelem révén esztétikusan

Amikor egy kültéri fafelület szerkezeti változásokon megy keresztül, azt észre lehet venni, hiszen esztétikailag igen súlyosan megváltozik hátrányára. A fafelület elszíneződik, alakja megváltozik, szétrepedezik.

Festett felület esetén a nem megfelelő minőségű festék színét veszti, felrepedezik és lepereg a felületről.

A Protektor favédő fafesték mindettől megóvja a kültéri fafelületeket, hogy az minőségében és esztétikájában képes legyen megtartani eredeti formáját.

Favédelem Protektor festék révén

A Protektor fafesték egyszerre képes arra, hogy elválassza és összekösse a fa szerkezetét a külvilággal. A festék védőpajzsként szolgál a csapadék és a rovarok, paraziták ellen, mindezt oly módon, hogy a légáteresztő képessége életben tartsa a fát.

A fa védelmében olyan fafesték áll rendelkezésre a Protektor fafesték által, mely teljes vízzáró réteget képez a fa felületén. Mindezek ellenére, a belülről kifelé történő páraáteresztés megoldott, így a fa képes „lélegezni”.

Favédelem az időjárással szemben

A Protektor fafesték kerámiagömbjei révén képes visszaverni a hőt a fa felületéről, valamint az UV sugárzásnak is ellenáll. Ebből adódóan nem csupán a csapadéktól védi a fafelületet, hanem a túlzott felmelegedéstől is, valamint az UV védelem a fa színét is megtartja eredeti formájában.

A kültéri fafelületek minden beható tényezőtől védve vannak a favédő festék által hosszú időn keresztül. Sem szerkezeti, sem esztétikai változások nem lépnek fel az évek során, továbbá nincs szükség rövid időközönként történő, folyamatos ápolásra sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése