2010. március 7., vasárnap

Hőszigetelés

Hőszigetelés

Az elmúlt években, az emelkedő energia áraknak köszönhetően, egyre nagyobb jelentőséget kapott a hőszigetelés létfontossága. Számos technológia került kidolgozásra, melyek többsége több-kevesebb sikerrel ellátja funkcióját. Csupán a legutóbbi sikeres kísérleteknek köszönhető, hogy a festék és a hőszigetelés eljárása összekapcsolódott.

Hőszigetelés nélkül

Hőszigetelés nélkül, a hőveszteség jelentős mértékű, mely nagy része a falakon és a tetőn keresztül távozik. A hőszigetelésre való törekvésként lecserélt modern nyílászárók sokszor még inkább rontanak a helyzeten. A jól szigetelő ablakok megakadályozzák a helyiség szellőzését és a megemelkedett relatív páratartalmat konzerválják.

Ezen a módon megnövekedett pára, nem találván más kiutat, a falakon keresztül próbál távozni, melyben az elavult technológiájú festék is segítségére van. Amennyiben a falak eredeti hőszigetelése nem páraáteresztő, úgy a hőveszteség nagymértékű lesz, mivel a nedves levegő nagyon jól vezeti a hőt.

Hőszigetelés kerámiával

A fenti leírás alapján látható, hogy olyan hőszigetelésre van szükség, mely egy páraáteresztő burkolatot képez a falakon, hogy megszüntesse a falakban felgyűlő párát, mint hatékony hővezetőt.

A Protektor festék nagyszerűen kombinálja a kerámia lélegző képességét és a nagy hatékonyságú tapadó szilárdságot. A festék kerámia golyócskákat tartalmaz, melyek képesek befogadni a felesleges páratartalmat, továbbá mindaddig magukban tartani, amíg a levegő páratartalma az optimális alá esik.

Ezzel a technológiával teljes mértékben megszűnik a fal páratartalmának hővezető képessége, valamint „plusz szolgáltatásként” a levegő páratartalma önszabályozóvá válik, ami növeli a komfort érzetet.

Hőszigetelés hatékonyan és egészségesen

A Protektor festék „kerámia-bevonata” kiküszöböli az egyéb hőszigetelő alkalmazásokból adódó sikertelenséget, valamint több problémára ad megoldást ezzel egyidejűleg.

A Protektor festék semmilyen káros anyagot nem bocsát ki a légtérbe, ezzel megelőzve az allergén reakciókat, semmilyen kompromisszumra nem kötelezi a felhasználókat.

A hőszigetelés nem csupán szigetelésből áll, rengeteg összetevő módosíthatja a sikerességét. A Protektor festék új technológiájának köszönhetően, ezek figyelembe vételével készült, ezzel megoldást nyújtva a hőszigetelés problémáira.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése