2010. március 7., vasárnap

Penészmentesítés

A penészgombák elszaporodása nagyon sok lakást érint, teljesen függetlenül attól, hogy az régi vagy újépítésű. Talán csak a panellakások védettek, mivel azoknak túl száraz a levegője ahhoz, hogy a penészgomba meg tudjon telepedni.

Penészmentesítés helyiségei

Leggyakoribb támadási felület a penészgombák részéről a vizes helyiségek, úgy mint fürdőszoba, esetleg a konyha. Ez azonban nem zárja ki a lakóhelyiségekben való megtelepedést, hiszen sokszor elegendő egy kicsivel magasabb páratartalom ahhoz, hogy a penészfoltok a szoba falain, a festék felületén megjelenjenek.

Leggyakoribb felület a sarkok, valamint a nyílászárók alatti falfelületek, melyek fokozott figyelmet érdemelnek.

Penészmentesítés fontossága

A penészedés kialakulása főleg hideg időben, télen kezdődhet, mivel a falak külső és belső hőmérséklete roppant módon eltér egymástól, ezért páralecsapódás következik be, ami azonnali táptalajt biztosít a penészgombáknak.

A penészmentesítés nem csupán azért fontos, mert nem túl szép látvány, továbbá a szaga is kellemetlen, hanem egészségkárosodáshoz vezethet a lakóhelyiséget használók számára. A penészgomba allergiát, valamint fertőzést válthat ki, sokkal nagyobb százalékban, mint azt gondolnánk. Fokozottan veszélyeztetettek a gyenge immunrendszerrel rendelkező egyének és a gyerekek.

A penészmentesítés legpraktikusabb módja a megelőzés, melyhez csupán egy kis előre tervezés szükséges, a megfelelő festék alkalmazása.

Penészmentesítés festékkel

Amennyiben valaki nem tervezett előre, penészedik a fal, és a kialakult penészedést szeretné megszüntetni, azt is meg tudja tenni a Protektor festék segítségével.

A penészmentesítés nagyon egyszerű technológián alapul. A festék kerámia gömböcskéi segítségével kivonja a nedvességet a falból, ezáltal megszünteti a penészgomba életfeltételeit. Ez a garancia arra, hogy a penészedés ne ütközzön ki újra.

Penészmentesítés ablakcsere után

A jól szigetelő ablakok esetében rendszeres szellőztetésre és páramentesítésre van szükség, hogy ne álljon elő a konzervhatás, és ne képződjön folyamatosan páralecsapódás a falakon.

Amennyiben ez mégis megtörtént, a penészmentesítésre az erre alkalmas Protektor festék a legjobb megoldás, mely a leghatékonyabb és garantált módja a penészgomba végleges eltávolításának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése