2010. március 7., vasárnap

Rugalmasság

Rugalmasság

A Protektor festék roppant flexibilis, azaz rugalmas, mely több szempontból is nagyon lényeges tényező. Elsősorban az épületek szerkezeti változásainál bizonyul nagyon hasznosnak, valamint a nagymértékű hőingadozás esetén fontos, a repedezések elkerülése végett.

A Protektor festék rugalmasságának oka

A hőszigetelő festék kerámiagömbjei nem csupán arra nyújtanak megfelelő megoldást, hogy eloszlasság a hőt a felületen, valamint a nedvességet magukba zárják, hanem mozgás közben is elősegítik egymást. A kerámiagömbök képesek egymáson átfordulni, mint egyik görgő a másikon, így repedés és szakadás mentesen képes a festék rugalmas maradni. Ez sok esetben igen jó szolgálatot tesz a felület épsége érdekében, valamint annak áthidalásában és utókezelésében.

Rugalmasság és áthidalás

A felületi repedések létrejöhetnek az anyagok különbözőségeiből, valamint a hőmérsékletváltozástól, egy dolog azonban mindig közös bennük, roppant nagy feszültség keletkezik a felületen, aminek a felület anyaga nem tud ellenállni, ilyenkor reped.

Ezeket a repedéseket nagyon könnyen át lehet hidalni a rugalmas Protektor festékkel, mely amellett, hogy kiváló hőszigetelő, képes alkalmazkodni a felület mozgásához, melyet a nagyfokú rugalmasság biztosít számára.

A felületi rugalmasság hiánya

Az a felület, mely kevéssé tudott ellenállni a mozgásnak vagy a hőmérsékletváltozásnak, és berepedezett, nagy veszélynek teszi ki az egész szerkezetet. A repedések nagyfokú támadási felületet biztosítanak a nedvességnek, ami hőhidakhoz vezet, továbbá a falfelület felszívja a nedvességet a repedéseken keresztül, ami kiváló hővezetőként segít elszökni a meleg levegőnek a helyiségből.

Ezen túl szerkezeti károsodásokat is okoz, tehát a rugalmasság hiánya minden szempontból káros, amit hőszigetelő festék által ki lehet küszöbölni könnyedén.

Tüneti kezelések helyett rugalmasság kölcsönzés

Amennyiben megadjuk a felületnek azt a rugalmasságot festék által, ami eddig hiányzott, azzal megoldottuk a felületi feszültség problémáját, hiszen a mozgás szabaddá válik anélkül, hogy repedés keletkezne.

A festék rugalmassága és nagyfokú tapadószilárdsága biztosítja, hogy a keletkezett repedés ne táruljon fel újra, ez által a felület védve marad a hőtől és a nedvességtől hosszú ideig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése