2010. március 7., vasárnap

Tetőszigetelés

Tetőszigetelés

A tető azon része egy épületnek, mely a legnagyobb mértékben van kitéve az időjárási elemek viszontagságainak. A hó, az eső, a fagy és a napsütés is a tetőt veszi igénybe legnagyobb hatásfokkal. Pontosan ezért nagyon fontos témakör a tetőszigetelés.

Tetőszigetelés hatékonyságának növelése

Nagyon sok tényező van, mely a tető funkcióját meggyengítheti. Ezek közé tartoznak a mechanikus behatások, mint például a csapadék tetőnek csapódó ereje, valamint a hőhatások és UV sugárzás.

A tetőszigetelés egyik fontos funkciója a hőszigetelés annak érdekében, hogy a kinti és lakáson belüli hőmérséklet a lehető leglassabban egyenlítődjön, tehát a hőátbocsátás a lehető legalacsonyabb legyen.

A tetőszigetelés másik fő funkciója a tető szerkezetének megóvása, mely szintén a hőszigetelésben játszik fő szerepet.

Tetőszigetelés tetőtéri helyiség esetén

Abban az esetben, ha az épület tetőterében lakóhelyiség van kialakítva, általában az építkezés vagy az átalakítás során sokkal nagyobb figyelmet kap a tetőszigetelés kérdése, így csupán a tető állagának megóvása érdekében érdemes festék általi plusz szigetelést biztosítani.

Néha ebben az esetben sem megfelelő a tetőszigetelés. Ebben az esetben, csupán a tetőszigetelő festék felhasználása által is jelentős hőmérséklet különbség érhető el, tehát a hőátbocsátás visszaszorítható a minimális mértékre.

Tetőszigetelés tetőfestékkel

A szigetelő festék felhordható palára és bádogra egyaránt. Olyan védelmet nyújt a tető részére, mely által képes ellenállni az időjárási viszontagságoknak, valamint az UV sugárzásnak.

A tetőszigetelés által a tető anyaga nem repedezik be, valamint a korrodálódás esélye is minimálisra csökken. Ezáltal a tető szigetelő funkciója sokkal hosszabb ideig optimális marad.

Tetőszigetelés Protektor tetőfestékkel

A Protektor tetőfesték hosszas kísérletek eredményeképpen vált elérhetővé, melynek eredményeképpen nem csupán az időjárással szemben teszi ellenállóvá a tetőt, de a szerkezeti különbözőségekből adódó feszültséget is kiegyenlíti a tetőn. Ezzel biztosítva a tökéletes szigetelést hosszú évekig.

A Protektor tetőfesték a tetőn eloszlatja a hőmérséklet különbözőségeit, ezzel akadályozva a hőhidak kialakulását, valamint nyáron a hővisszaverő képessége minimálisra csökkenti a klíma szükségességét a lakóhelyiségen belül. Továbbá hangszigetelő hatása növeli a komfort érzetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése