2010. március 7., vasárnap

Energiamegtakarítás

Energiamegtakarítás

Az energiamegtakarítás létfontosságúvá vált napjaink energia árai mellett. Aki teheti, megújuló energiát használ, de ez egyenlőre keveseknek áll rendelkezésére, ezért marad a takarékosság.

Energiamegtakarítás hőmegtakarítással

Az energiamegtakarítás szó hallatán legtöbb embernek fűtésrendszer csere, illetve nyílászáró csere jut eszébe, a falak szigetelése legritkábban, pedig a fűtőérték a falak hőáteresztő képességétől is nagymértékben függ.

A falakon átjutó fűtött levegő sokkal nagyobb volumenű, mint azt a legtöbb ember képzelné. A falak szigetelése, hőszigetelő festék révén is, akár 40%-os megtakarítást is eredményezhet.

Energiamegtakarítás hőszigetelő festékkel

A Protektor hőszigetelő festék két legjobb tulajdonsága a kerámiatartalom és a nagy tapadószilárdság. A legtöbb esetben a falak nedvességtartalma segíti elő a fűtött levegő kiáramlását a szabadba, hiszen a nedvesség nagyon jó hővezető.

A hőszigetelő festék kerámiagömbjei a nedvességet magukba zárják, ezzel szárazon tartva a falakat, ami ezáltal sokkal jobb hatékonysággal szigetel, így jelentős energiamegtakarítás érhető el.

Energiamegtakarítás nyáron

Gyakorta előfordul, hogy az energiamegtakarítás címszó alatt, kizárólag a fűtött levegővel való spórolást értjük, annak ellenére, hogy sok háztartásban van használatban klímaberendezés.

Kültéri hőszigetelő festék alkalmazása révén, olyan hővisszaverés eredményezhető, mely akár 8 Celsius fok különbséget is eredményezhet a védett helyiség levegőjének hőmérsékletében. Ez roppant mértékben lecsökkenti a klímaberendezések használatának szükségességét. Egészség szempontjából is elgondolkodtató, hiszen a természetes hűtés semmilyen káros hatással nincs az emberi szervezetre, szemben a klímaberendezések mellékhatásaival.

Energiamegtakarítás Földünk egészségéért

Nem utolsó szempont az sem, amikor energiamegtakarításról van szó, hogy a levegőbe jutott szennyezőanyagot is csökkentjük a megfelelő szigeteléssel. Ahhoz, hogy a környezetvédelmet előtérbe helyezzük, nem szükséges megújuló energiák igénybevételén gondolkodnia annak, akinek nincs rá lehetősége, hiszen a hőszigetelő festék jóval kisebb beruházást igényel, és ezzel is sokat tehetünk a tiszta levegőért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése