2010. március 7., vasárnap

Tetőszigetelés

Tetőszigetelés

A tetőtér beépítés vagy tetőtéri lakás esetén bizonyára ismert az a szituáció, amikor a nyári hőségben roppant módon átforrósodik a helyiség levegője. Eddig egyetlen megoldásként a klímaberendezés jöhetett számításba.

A tető szigetelése nem minden esetben nyújt védelmet a hőségtől, hiszen az főként a hőcserélődést akadályozza, ellenben a tetőfesték által nyújtott védelem, visszaveri a hősugarakat, ezáltal lehetőség sem adódik a hőcserélődésre olyan mértékben, mint nélküle.

Tetőszigetelés a csapadék ellen

A tetőszigetelés nem csupán a hőátbocsátás érdekében fontos, hanem a külső időjárási elemek ellen is megfelelő védelmet nyújt. A tetőfesték burokba vonja a tető szerkezetét, ezzel téve ellenállóvá a csapadék, valamint az UV sugárzás ellen. A beázás veszélye is minimálisra csökken, miáltal a nyári forró levegő bejutását is akadályozza a lakótérbe.

Tetőfestékkel történő tetőszigetelés

A tetőfestéket a pala vagy bádogtetőre kell felhordani, mely egy védő burkolatot képez a teljes felületen. Amellett, hogy a hőszigetelés teljesen biztosítottá válik, a tető anyaga jóval hosszabb élettartammal fog bírni.

A tetőfesték megakadályozza a tető anyagának rongálódását, mely egyéb esetben lehet korrózió, hőkülönbség okozta repedések, valamint az UV sugárzás okozta károsodások.

A tetőfesték szigetelő hatékonysága kiváló kiegészítője lehet a tetőszerkezet egyéb szigetelésének. Ezáltal kivitelezhető a legnagyobb mértékű energiamegtakarítás, valamint a leghosszabb időtartam az épület szerkezetének.

Tetőszigetelés az esztétika megóvásáért

Amellett, hogy teljes védelmet biztosít a tetőfesték a szigetelés szempontjából, az esztétikai hatékonysága is fontos lehet. Mivel a tető teljes felülete megkapja a tetőfesték általi védőburkolatot, így a védelem teljes körű, hosszú ideig lesz a tető látványa olyan, mint elkészülésének időpontjában. Megtartja formáját, színét, valamint repedezettség mentes marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése