2010. március 7., vasárnap

Hőszigetelés másként

Hőszigetelés (hoszigetelofestek.hu)

Hőszigetelés több módon lehetséges, attól függően, hogy megelőző, vagy utólagos hőszigetelésről van szó. Két tényező befolyásolja erőteljesen a hőszigetelés hatékonyságát, a falak és a nyílászárók hőáteresztő képessége, valamint a levegő szellőzése, azaz a relatív páratartalom optimális szinten tartása.

Hőszigetelés festékkel

Az utóbbi években nagymértékben megnőtt az igény az utólagos hőszigetelésre, hiszen a már meglévő lakásoknak, házaknak is biztosítani kell a lehetőséget a hőenergia megőrzésére. Ezt a hőszigetelő eljárást festék útján a legegyszerűbb kivitelezni.

A hőszigetelő festéknek megvan az a roppant nagyszerű tulajdonsága, hogy míg a meleg levegőnek elzárja a távozás útját, emellett a nedvességet kivonja a levegőből és magába zárja, ezzel akadályozva a nedvesség hővezetését.

Kerámia tartalmú hőszigetelő festék

A Protektor hőszigetelő festék alapanyagában kerámia található, mely több funkciót lát el egyszerre. Hőszigetelés szempontjából roppant előnyös, hogy a kerámia felszívja a nedvességet, ezzel útját állja, hogy az a fal belsejébe jusson. A fal száraz marad, így tökéletesen szigetel, továbbá a kerámia hővisszaverő képességének köszönhetően a fűtött levegő visszaverődik a festett falról.

Hőszigetelés fontossága

A hőszigetelés nem csupán energiatakarékossági funkciót lát el. Mivel a hőszigetelő festék alapja a levegő páratartalmának a szabályozása, ezért ez a szigetelt helyiség használóinak egészségére is kihatással van.

A túl magas relatív páratartalom egészségkárosodáshoz vezet, mely megmutatkozhat allergiás tünetekben, súlyosabb esetekben fertőzéshez vezethet. A hőszigetelő festék biztosítja a helyiség optimális páratartalmát, mely kiküszöböli az egészség károsító tényezőket is.

A Protektor hőszigetelő festék semmilyen káros anyagot nem bocsát ki, így teljesen veszélytelen azok számára, akik a hőszigetelt helyiséget használják.

Hőszigetelés állagmegőrző funkciója

A hőszigetelő festék megakadályozza a nedvesség beszivárgását a falakba, ily módon óvja meg annak szerkezeti leromlását, továbbá a helyiség páratartalmának optimalizálása nem csupán a komfort érzetet biztosítja, de a helyiségben található értékeket is megóvja a nedvességtől.

A hőszigetelő festék alkalmazása rövid és hosszú távon is gazdaságos megoldás, hiszen nem csupán energiatakarékos, hanem az épület állagát is segít megőrizni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése