2010. március 7., vasárnap

Rugalmasság

Rugalmasság

Gyakori probléma az épületek szerkezeteinél, hogy a különböző összetételű anyagok találkozási pontjain a homlokzati festék megrepedezik. Ennek roppant egyszerű az oka. Az a kültéri festék, mely nem eléggé flexibilis, rugalmassága nem éri el a kívánt mértéket, az elmozdulási pontoknál felrepedezik. Ez új építésű házaknál is gyakori, mivel a szerkezet mozgásban van az építés után hónapokig, viszont a különböző anyagok, különböző mértékben mozognak.

Rugalmasság általi megoldás a repedésekre

A Protektor hőszigetelő festék annyira rugalmas, hogy meglévő repedések áthidalására is alkalmas. A felhordott festék együtt mozog a különböző anyagokkal, a tűréshatára annyira magas, hogy megszünteti a felületi feszültséget, ezzel megelőzve a repedéseket.

A régi repedések áthidalása által, a szigetelés is biztosítva van, így azokon a helyeken nem tud bejutni a csapadék, a fal belső szerkezetének szárazsága biztosított.

A rugalmasság oka

A hőszigetelő festék kerámiagömböket tartalmaz, melyek képesek egymáson átgördülni, így alkalmazkodva a felület mozgásához, annak szakítószilárdságát megemelve.

Amikor a felületi feszültség nagy hőmérséklet különbség által jön létre a falfelületen, akkor is a kerámiagömbök nyújtják a megoldást, melyek segítenek kiegyenlíteni a felületi hőmérsékletet.

Rugalmasság kontra félmegoldások

Gyakori problémát jelent felületi repedés esetén, hogy a kijavított felület egy idő után, mindenek ellenére tovább reped, sokszor igen csekély időintervallum alatt. Ezt hívjuk tüneti kezelésnek, hiszen a kiváltó okot nem szüntettük meg, a felületi feszültség ugyanúgy megvan, és újra egy merev festékburkolatot kapott a fal, mely nem képes mozogni, csupán repedni.

A Protektor hőszigetelő festék használata azonban végleges megoldást kínál a meglévő és esetleg kialakulható repedésekre, mivel a rugalmasság a probléma alapja és a megoldás kulcsa is egyben.

Ezzel a teljes megoldással megkímélhetjük magunkat a gyakori javítási munkálatoktól, valamint megóvhatjuk a falszerkezetet a nedvességtől és az állagromlástól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése